Subscribe to our newsletter!

30 APRIL: (IN)OFFICIAL AFTERPARTY

When: Sunday 30 april, from 17.00 | Venue: Göteborgs Roddförening, Saltskär

Welcome to GMLSTN JAZZ 2017 AFTERPARTY: "SAUNA-JAZZ". 

This year's festival rounds off at Göteborgs Roddförening. Experience solo improvisations in the sauna by the eminent musicians Anna Högberg, Finn Loxbo, Martin Öhman and Otis Sandsjö, followed by a collective concert in Göteborgs Roddförening's facilities. 

Note: This is a closed event. Register yourself at bastujazzen@gmail.com

Entrance: 100 kr (incl welcome drink) – cash or swish!

Bring: Swimwear and towel if you want to use the sauna! 

 

17:00 Doors
17:30 Improvisations in the sauna
19:00 Concerts with Högberg/Öhman/Loxbo/Sandsjö
20:00 Sauna, Bath, Bar

 

 

ARTIST BIOS (IN SWEDISH)

 

Anna Högberg är med sitt experimentella saxofonspel aktiv i olika band men även som solist på den svenska och europeiska jazz och impro scenen. Just nu jobbar hon bl.a. med sin sextett Anna Högberg Attack, jazz/punk trion Doglife och Fire! Orchestra. Hon förekommer även som gäst i Mats Gustafssons The Thing och Nu Ensemble och utforskar ständigt nya konstellationer inom den fria improvisationen. 

 

Martin Öhman 37-årig trumslagare och live-elektronist, numera bosatt i norra Småland. Martin spelar till vardags i band som Klabbes Bank, BELLE, Soil Collectors och Kvintetten Som Sprängdes. Han driver också tillsammans med Erika Angell avant-garde elektronika duon THE MOTH. Med fötterna i den fria improvisationsmusiken mylla fnns den alltid närvarande i Martins musicerande även om han sitter bakom trummorna i ett synth eller noise-rockband.

 

Finn Loxbo är gitarrist med fokus på improvisationsmusik och experimentell rock. Utöver akustiska solokonserter och spelningar med med mer eller mindre lösa konstellationer, spelar han elgitarr i band som Strändernas Svall, Doglife och Fire! Orchestra.

 

Otis Sandsjö är en saxofonist omnämnd för sin fysiska spelstil och energiska liveframträdanden. Han arbetar i vakuumet mellan nutida impro, romska folkmusiktekniker och ordlös pop och lyckas genom sitt okonventionella spelsätt skapa musik lika vacker som rytmiskt överväldigande. Otis driver de egna projekten OTIS+WEDDING och otis sun samt har en ledande roll i grupperna Farvel, Lucia Cadotsch SPEAK LOW och GADJOS. Han har dessutom skrivit och framfört musiken för föreställningen BABY IT`S YOU, NOT ME, tillsammans med dans/performancegruppen THE MOB (DK/SE)

 

 

 

 

 

 

Please reload